In november 1987 wordt een nieuw koor opgericht, een jongerenkoor met een niet religieus, licht/populair repertoire, iets wat op dat moment in Sint-Oedenrode nog niet bestaat. Jongerenkoor Novelty is hiermee geboren. Het koor start met tien zangers en dirigent Jan Maas. Op 17 november wordt voor het eerst gerepeteerd in muziekschool 'De Kolk' bij de Hambrug.

Dirigent

In 1989 wordt Frans-Joseph van Riel dirigent van het koor. Het accent komt te liggen op de betere popmuziek en stukken uit films en musicals. Vanaf 2005 kent het koor een aantal dirigentwisselingen. Met de komst van Dirk Kokx als interim-dirigent in 2007 en 2008 wordt nieuw leven geblazen in Popkoor Novelty.

Vanaf 2008 vaart Novelty een andere koers: aandacht voor presentatie, meer concerten en als rode draad: plezier in zingen! Samen met dirigent Peter van Beijnum die in september 2008 bij het koor begint, gaan we deze uitdaging met veel plezier aan. Peter van Beijnum kennen we inmiddels als een gedreven dirigent, die altijd klaar staat en samen met ons heeft gewerkt aan nieuwe plannen en verbetering van kwaliteit voor Popkoor Novelty. Zijn tomeloze inzet heeft ons steeds weer energie gegeven! Peter is erelid van Popkoor Novelty en we zijn er trots op dat hij onze dirigent is geweest.

Van 1 augustus 2018 tot en met eind 2022 was Philippe Reuser onze dirigent. Met hem hebben we de corona periode beleefd, een periode waar we een hele tijd weinig hebben kunnen repeteren, laat staan uitvoeren. Toen we in 2022 weer 'mochten' zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Helaas heeft Philippe vanwege persoonlijke omstandigheden eind van het jaar zijn functie bij ons neergelegd. Gelukkig kijken we ook met hem terug op mooie optredens zoals o.a. het Fendert Zingt festival van Balk, waar we de publieksprijs in de wacht sleepten en twee keer Rooi Volkoren!

Vanaf 1 januari 2023 heeft Novelty een nieuwe muzikale leider: Marty van der Staak. In de muziekwereld zeker geen onbekende, en voor ons maakte hij in het verleden al menig arrangement. Wij zijn blij weer zo'n muzikale topper als dirigent te hebben!

25 jaar Popkoor Novelty: jubileumjaar 2012

Het jaar 2012 was een bijzonder jaar. Het koor bestond 25 jaar en dat wilden we weten! We vierden feest - en kozen Stichting Kindia als 'goed doel' om ons voor in te zetten. Uiteindelijk konden we deze stichting € 11.000 overhandigen tijdens twee groot opgezette jubileumshows.